Danas u PGŽ 239 novooboljelih; Boras Mandić poručio: Otvorite terase i maknite ovu glupost s obućom i odjećom

Sanja Monar (https://torpedo.media/author/sanjamonartorp/)

Danas se očekuju daljnje informacije Županijskog stožera civilne zaštite oko epidemioloških mjera koje će biti na snazi u narednom periodu, a Marko Boras Mandić, dožupan i bivši šef Stožera, pozvao je na otvaranje u objavi na svojoj Facebook stranici i jasno dao do znanja kakvog je mišljenja. - Otvorite terase #Primorskogoranska i maknite ovu glupost s obućom i odjećom. Jedina opasnija stvar od virusa je ljudska glupost, istaknuo je Boras Mandić.

Rijeka – U protekla 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji je evidentirano 239 novooboljelih te 213 ozdravljenih osoba. Tako se broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ povećao za 22 osobe na 3033. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 935 uzoraka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je danas niži od jučerašnjeg i iznosi 25.6%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječi od COVID-19 bolesti je danas smanjen za 15 pacijenta i iznosi 201, dok se na respiratoru nalazi 12 osoba. U Thalassotherapiji Opatija, sekundarnom COVID-19 centru PGŽ, na liječenju se trenutno nalazi 37 pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana su u KBC-u nažalost preminule 4 osobe od COVID-19 bolesti. Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti

 unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva iznosi stabilnih 7.8%. Danas se očekuju daljnje informacije Županijskog stožera civilne zaštite oko epidemioloških mjera koje će biti na snazi u narednom periodu, a Marko Boras Mandić, dožupan i bivši šef Stožera, pozvao je na otvaranje u objavi na svojoj Facebook stranici i jasno dao do znanja kakvog je mišljenja.
-Otvorite terase #Primorskogoranska i maknite ovu glupost s obućom i odjećom. Jedina opasnija stvar od virusa je ljudska glupost, istaknuo je Boras Mandić.

Marko Boras Mandić - ŽUPANIJA S KARAKTEROM
Marko Boras Mandić - ŽUPANIJA S KARAKTEROM