Složno za Rijeku, Kvarner i Istru🫵

Jučer sam kao predsjednik Unije Kvarnera potpisao koalicijske sporazume o suradnji s IDSom i PGSom. Formirali smo snažan regionalan blok stranaka u Istri i na Kvarneru. Cilj je ostvariti najbolji rezultat u 8. izbornoj jedinici, dobiti povjerenje građana Rijeke, Istre i Kvarnera, za koje sam siguran da možemo opravdati u Hrvatskom saboru Izborna utakmica u našoj riječko - istarskoj izbornoj jedinici voditi  će se od danas između 3 politička bloka.

Tradicionalno SDP će nastojati zadržati svoje birače koji glasaju vrlo često ideološki bez kritičkog osvrta vezano za realizaciju izbornih obećanja i projekata. Dojma sam da im se podrška polako topi iako njihov izborni potencijal ne treba podcijeniti. S druge strane glasove će loviti HDZ prvenstveno na vrlo konkretnim realiziranim projektima od strane njihovog nositelja liste. Naravno da očekuju dobar izborni rezultat.

Treći, ili po mojem uvjerenju prvi blok je savez regionalnih stranka, IDS PGS UNIJA KVARNERA. Zajedno u lokalnim parlamentima Istre i Kvarnera imamo impresivnih 40% vijećničkih mjesta. Vjerujem da upravo ovaj snažan regionalni savez može biti veliko iznenađenje izbora Odmaknuti od ovog suludog i često vulgarnog sukoba na relaciji Milanović - Plenković, građanima nudimo jednu potpuno drugačiju razinu političke komunikacije. Kako uostalom i priliči nama Primorcima i Istrijanima. Sučeljavanje argumentima bez vrijeđanja.
Zanima nas proizvod određenih politika a ne tko glasnije viče. Zanima nas stav prema kapitalnim projektima poput dovršetka cestovnih pravaca, modernizacije željeznice, razvoj zračnih i pomorskih luka, ulaganja u zdravstvo i obrazovanje. I ne prihvaćamo nerealizirana obećanja. Našim građanima, svatko od nas iz koalicije može točno i konkretno nabrojati realizirane projekte, pokrenute inicijative i ostalo. Nisam siguran da baš sve političke opcije to mogu. Osobno sam preko 20 godina u politici. Uvijek sam se borio za naš zavičaj. Ljubav prema Rijeci i Kvarneru za mene je iznad svih politika.

Projekti poput izgradnje autoceste od Rijeke do slovenske granice, ukidanje naplate Krčkog mosta, revitalizacija Zračne luke Rijeka, izgradnje oporavilišta za bjeloglave supove, izgradnja sportske i rekreacijske infrastrukture na Platku, projekti su koji nose moj potpis. Za dva tjedna birači imaju priliku napraviti jedan značajan korak dajući glas koaliciji IDS - PGS - UNIJA KVARNERA. Kao što je IDS od Istre napravio najrazvijeniju regiju u državi, kao što je PGS od Krka napravio najnagrađivan grad u Hrvatskoj, kao što je UK realizirala niz kapitalnih i bitnih projekta za Kvarner, tako i zajedno možemo u Hrvatskom saboru mijenjati Hrvatsku na bolje.
Vratimo državu građanima, učinimo to već 17. 4. Složno za Rijeku, Kvarner i Istru!

Marko Boras Mandić - ŽUPANIJA S KARAKTEROM
Marko Boras Mandić - ŽUPANIJA S KARAKTEROM